Друк

24 жовтня 2015 року в Івано-Франківську відбулася презентація і обговорення проекту змін до Конституції України в частині правосуддя в рамках семінару «Конституційна реформа в Україні і єдність судової практики: поточний стан і перспективи», організованого за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні. У заході взяли участь адвокати Івано-Франківської області, судді Верховного Суду України, експерти.



Проект, напрацьований Конституційною Комісією, був представлений адвокатам Івано-Франківщини консультантом Конституційної Комісії, членом Ради з питань судової реформи Олександром Водянніковим. Інтерактивна форма презентації дала можливість учасникам семінару висловити свої думки, очікування і пропозиції щодо пропонованих змін до Основного Закону країни. Особливо жваві дискусії точилися навколо тем суддівського призначення, імунітету, очищення суддівського корпусу, вимог до суддів Конституційного Суду України та виключного права адвокатів на представництво в суді.


Перед адвокатами виступили судді Верховного суду України Гуменюк В. І. (Судова палата у цивільних справах), Пошва Б. М. (судова палата у кримінальних справах). Кухнюк Д. В. , адвокат, доцент кафедри нотаріально та виконавчого процесу і адвокатури юридичного факультету Київського національного університету ім.. Т. Шевченка.


Захід відбувся за сприяння Ради адвокатів Івано-Франківської області і у ньому взяли участь 50 адвокатів регіону.